NAŠE KUCHYŇ



Máme vlastní kuchyň a dvě skvělé kuchařky s více jak 30 ti letou praxí. Kuchyň má na starosti naše paní hospodářka s dietní sestrou v jednom.

Strava je založená na zdravé výživě, mléčných výrobcích. Jídlo se nekoření, používá se pouze kmín, majoránka, minimum soli a případně čerstvá pažitka. Striktně dodržujeme dietu č.12 pro batolata dle dietního systému.


Vzorový jídelníček:



Snídaně 7,00 – 8,00 hod.

- Pečivo (chléb, rohlíky, housky, veka nebo toastový chléb)
- Pomazánka (vajíčková, cizrnová, rybí ...)
- Šlehaný tvaroh, jogurt, pribináček 
- Šunka, sýr (strouhaný, plátkový, tavený)

- Almette, lučina, žervé


Dopolední svačina 9,00 – 9,15 hod.

- Ovoce (jablka, banány, mandarinky, kiwi, pomeranče, hroznové víno, meloun, broskve, nektarinky nebo jahody)


Oběd 10,45 – 11,15 hod.

- Maso (vepřové, kuřecí, krůtí prsa a filé) s omáčkou kromě filé)
- Přílohy (bramborová kaše, rýže, těstoviny, knedlíky, brambory, kuskus)


Odpolední svačina 14,00 – 14,30 hod.

- Slané pečivo viz snídaně
- Sladké pečivo (bábovky, vánočky, české buchty, záviny,...), pouze ale 1x týdně
- Jiný druh ovoce, než je k dopolední svačině
- Zelenina (cherry rajčata, kapie, salátová okurka, červená řepa, papriky,...)
- Pomazánky (šunková pěna, budapešť)
- Puding s tvarohem, kompot



Jídelníček je dle aktuálního zásobování


Změna jídelníčku vyhrazena